neljapäev, 20. märts 2008

Aprikoosileib

Täna oli jälle leivategemise päev. Jagan oma seekordset retsepti:

250 ml magusamat kodust õunamahla
3 sl leivajuuretist
4 dl jämedat rukkijahu
1,5 dl rukkipüüli
7 kuivatatud aprikoosi
25 g pärmi
2 sl kõrvitsaseemne õli
2sl linaseemneid
soola

Soe mahl, juuretis ja 3 dl jahu segada, panna sooja kohta rätiku alla paariks tunniks, kuni pinnale tekivad väiksed mullikesed. Siis lahusta pärm ühes tl suhkrus ja törtsus õunamahlas ning kalla hulka. Lisa sool, seemned, tükeldatud aprikoosid, õli ja ülejäänud jahu. Klopi tainas lusikaga läbi ja jäta tunniks kerkima. Seeljäre kalla tainas määritud vormi, või muffinivormidesse, nagu mina seekordki tegin, silu pealt märja käega siledaks ja lase veel natuke kerkida. Küpseta 220 kraadises ahjus, kuni leivapõhi koputades kumiseb. (Ilmselt suure pätsiga läheb 1 h, väiksed pätsid küpsevad umbes 25 min).

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails