reede, 14. märts 2008

Rukkipõhjaga kohupiimatort


Biskviidi jaoks:
2 muna
2 sl demerara suhkrut
2 sl rukkipüülijahu
1sl kartulitärklist

Täidis:
200 ml vahukoort
300 g vanilje kohupiimapastat
2-3 tl suhkrut
maasikaid
2-3 tl zelatiini
apelsinimahla
apelsinisukaadi
2 konservvirsiku poolikut

Peale:
kuivatatud aprikoose,
kiivit
50 g Kalevi mustikatega valget shokolaadi

Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka kuivained, sega ettevaatlikult alt üles ja kalla tainas võitatud ja jahuga üle puistatud 18 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. küpseta 180 kraadi juures 15-20 min.

Purusta maasikad ja ja haki sisse sukaadi. Paisuta ja sulata zelatiin apelsinimahlas. vahusta koor 2 tl suhkruga ja sega hulka toasoe kohupiimapasta ja peene nirena zelatiin. Lõika biskviit pooleks, määri peale maasikapüree ja kohupiimavaht, aseta peale teine kiht, laota peale kuubikuteks hakitud virsikud ja määri peale kohupiimavaht. Kaunistuseks haki valget shokolaadi ja tee kuivatatud aprikoosidest roosid. Selleks lõika pehmed kuivatatud aprikoosid pikkupidi pooleks aseta neile kile peale ja rulli tükid taignarulliga õhemaks. Saadud liistudest saabki edukalt kokku panna roosi.
wssaIwzLYn

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails