- 2 dl neljaviljahelbeid
- 1 dl jahu
- 1 muna
- 30 g õli
- soola
- 0.5 tl küpsetuspulbrit
- 50 g teralist kohupiima
- Täidis:
- 500 g sibulaid
- õli
- 50 ml valget kuiva veini
- soola
- pipart
- 50 g juustu
- 1,5 dl 10 % hapukoort
- 1 muna
- kuivatatud peterselli
Taina jaoks sega helbed jahu, soola ja küpsetuspulbriga. Lisa muna, õli ja kohupiim ja mätsi kokku tainas. Määri pirukavorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja külgedele, küpseta 200 kraadises ahjus 10 min. Vala peale täidis ja küpseta veel 25 min.
Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibulad. Prae kuni sibulad hakkavad kergelt värvi muutma, lisa vein, petersell, sool ja pipar ja kuumuta nii kaua kuni vein on ära aurustunud. Jahuta. Klopi hapukoor munaga segamini ja lisa sibulatele. Riivi hulka juust ja sega kõik ühtlaseks.
PRINDI RETSEPT
4 kommentaari:
Kas sa sihukesi kerajaid paari ampsu sibulapirukaid oled teinud, mille sisuks on keedetud muna ja (roheline) sibul ning ümber tainas ja kupatus siis õlis küpsetatud?
Pole teinud. peaks vist enne suve ära ootama. Kas need sibulapealsed enne kuidagi läbi ka kuumutatakse?
Tainas on siis pärmitainas, eks?
Ma ei ole kindel, et ma olen neid kunagi ise teha proovinud... (Mari teada korra olen, ammu kunagi.) Aga mul on märkmikus poolkrüptiline juhendava telefonijutu üleskirjutus. Lühidalt:
roheline sibul on võiga praetud kuni närtsib, lisaks klaasitäiele sibulale käib täidisesse paar muna, sool ja või; tainas koosneb veest, munast, soolast, pärmist, suhkrust, jahust ning see on väga vedel, vaid lusikaga segatud ja märgade käte ja lusikaga pätsitud. Ja siis klaasitäies õlis küpsetatud, tulemuseks on üsna heledad kollakad pirukad.
Kui tahad, ma võin protsessi korralikult lahti kirjutada, kaadri taga siis... :) Igatahes need on superhead. Ja rasvased! :)
väga tore kook on. tegin suuremas vormis, topelt neljaviljahelveste ja kahe põhja-munaga ning lisasin täidisele 200 g kukeseeni. kõik kiitsid.
Postita kommentaar