kolmapäev, 11. märts 2009

Porgandi-kohupiimakook

See kook on parem jahtunud peast, aga kannatab süüa muidugi ka soojana.

  • 250 g porgandit
  • 1,5 dl maisijahu
  • 1 dl nisujahu
  • 2 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl fariinsuhkrut
  • 300 g rasvasemat teralist pakikohupiima
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sidrun (koor ja mahl)
  • 2 sl õli

Riivi porgand peene riiviga. Sega kuivained omavahel.Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa riivitus porgnad, kohupiim, kuivained, õli ja sidruni koor ning mahl. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 1 tund. Küpsust kontrolli puutikuga. Jahtunud koogile puista peale tuhksuhrut.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Eva ütles ...

Nii armas kollane!

Elina ütles ...

tõesti värv tuleb sellel koogil viimase peal. Kuna kook pole eriti rammus ega magus, siis tegelikult sobiks siia peale suurepäraselt mõni glasuur.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails