laupäev, 7. märts 2009

Kirsiga sõlmesaiad

Nende natuke teistmoodi kaneelisaiakeste tegemiseks sain inspiratsiooni ja juhendi kogenud saiaskulptor Ivarilt. Suured tänud talle!

  • Tainas
  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kardemoni
  • 7 dl jahu

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 3 tl kaneeli
  • 20 kivita konservkirssi

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool ja jahvatatud kardemon. Lisa jahu ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks ja lase rätiku all kahekordseks kerkida. Toasoe või sega suhkru ja kaneeliga ühtlaseks. Rulli tainas 30 x 60 cm ristkülikuks. Määri peale või-suhkrusegu. Voldi tainas kolmeks kokku. Lõika terava noaga 20 1,5 cm laiust riba. Keera riba spiraalselt rulli ja seejärel vormi kringliks. Kirss vajuta peale ja seejärel pane saiad sooja kohta vähemalt 15 min kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saiakesi umbes 10-12 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails