- Tainas
- 2,5 dl piima
- 25 g presspärmi
- 0,5 tl soola
- 1 tl kardemoni
- 7 dl jahu
- 100 g võid
- 1 dl suhkrut
- 3 tl kaneeli
- 20 kivita konservkirssi
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool ja jahvatatud kardemon. Lisa jahu ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks ja lase rätiku all kahekordseks kerkida. Toasoe või sega suhkru ja kaneeliga ühtlaseks. Rulli tainas 30 x 60 cm ristkülikuks. Määri peale või-suhkrusegu. Voldi tainas kolmeks kokku. Lõika terava noaga 20 1,5 cm laiust riba. Keera riba spiraalselt rulli ja seejärel vormi kringliks. Kirss vajuta peale ja seejärel pane saiad sooja kohta vähemalt 15 min kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saiakesi umbes 10-12 min.
PRINDI RETSEPT
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar