reede, 19. detsember 2008

Stollen

0.75 dl rummi
3 dl rosinaid
150 gl sidruni- ja apelsinikoore sukaadi
1 dl mandleid
2,5 dl piima
50 g pärmi
250 g võid
1,5 dl suhkrut
1 muna
6+4,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
200 g mandlimassi (martsipani)

määrminseks sulatatud võid

Leota rosinaid ja sukaadi mõned tunnid rummis. Pärm lahusta käesoojas piimas. Lisa 6 dl jahu.
Sõtku tainas ja jäta pooleks tunniks rätiku alla kerkima. Lisa muna, pehme või, maitseained, rosinad, sukaad ja ülejäänud jahu. Sõtku tainast hoolega. Jaga tainas kaheks palliks. Rulli pall ristkülikuks, murenda pikuti keskosale martsipan, voldi tainas mõlemalt poolt kokku ja tõsta rull
liitekoht allpool küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase pool tundi kerkida, määri pealt sulavõiga ja küpseta 175 kraadi juuresumbes 35 min. Paar korda määri küpsemise ajal sulavõiga.
Jahtunud stollen keera fooliumi sisse ja hoia vähemalt nädal jahedamas kohas. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut ja lõika õhukesed viilud.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Loodan, et Sul jätkub kannatust stollenit nädal aega "järelküpsetada". Mul ei olnud :)
Aga see taldrik on niiiii imearmas. Kas joonistasid ise või oskad soovitada, kust sellist otsima minna?

MARDIKAS ütles ...

Mina ostan sellist kraami poest!!! Kusjuures see aasta olen Stollenitest külma näoga mööda läinud. Nad ju kaloripommid! Ja niiii magusad. Aga samas üks pluss punkt ongi isetegemisel see, et saad vähem suhrut panna.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails