pühapäev, 14. detsember 2008

Piparkoogised saiakesed šokolaadiga

See retsept on leitud nami-nami.ee lehelt. Panin saiatainasse pisut rohkem jahu ja suhkrut, kui retsept ette nägi ja šokolaadi panin pisut vähem.

Vaja läks:
2,5 dl piima
25 g pärmi
1 dl suhkrut
0,5 tl soola

2 tl jahvatatud kardemoni
1 muna
7,5 dl jahu
75 g pehmet margariini või võid
500 g piparkoogitainast
100 g tumedat šokolaadi

määrimiseks muna
peale puistamiseks pärlsuhkrut

Lahusta pärm suhkruga käesoojas piimas. Sega juurde sool, kardemon ja muna. Sõtku jahu vähehaaval tainasse, viimasena lisa pehme ras
vaine. Sõtku või sega miksriga tainast, kuni see elastseks muutub ja kausi servadest lahti lööb. Vormi tainast pall, puista üle jahuga. Kata tainas rätikuga ning lase 30-40 minutit soojas kerkida. Kalla tainas jahusele lauale ning rulli suureks ristkülikuks. Rulli piparkoogitainas sama suureks. Haki šokolaad.
Puista hakitud šokolaad pärmitainaplaadile, siis kata piparkoogitainaplaadiga.
Keera pikemast servast tihedasti rulli, siis lõika ketasteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all kerkida umbes 15 min.
Määri pealt lahtuklopitud munaga ning kaunista pärlsuhkruga.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Ma teeks vist ise ka 100 g šokolaadiga, sest meie tahvlid enamasti ju just nii suured?
Ilusat pühadeootust Su perele!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails