teisipäev, 2. detsember 2008

Kohupiimapallid


Läks nende valmistamisega natuke kiireks ja eriti palli moodi need kohupiimapallid ei tulnudki, üsna sarvilised kukkusid teised välja. Retsepti järgi oleks pidanud panema 400 g jahu, mina panin natuke vähem, muidu oleks tainas liiga paks tulnud.

2 muna
4 sl suhkrut
250 g hõõrutud kohupiima
sidrunikoort
350 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
10 sl piima

0,5 l õli
tuhksuhkrut

Vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, maitseained ja küpsetuspulbriga segatud jahu vaheldumisi piimaga. Sega ühtlaseks ja küpseta kuumas õlis kuldsed pallikesed. Jahtunud pallidele riputa peale tuhksuhkrut.

7 kommentaari:

Eva ütles ...

Hmm, kas need on kohupiimapontšikud?

Pille ütles ...

Väga armsad sarvikud :) (Ja oi, kuidas see pilt sobiks retsepti nr 2576 juurde:))

Thredahlia ütles ...

Mul tekivad sellised sabad ja sarved siis, kui tainas on liiga vedel. Taina teen sellise, et kahe lusikaga saaks pallikesi teha ja õlisse lükkida. Seal paisuvad alles kohevaks.

Polegi ammu teinud. Pilt on nii isuäratav, et peab vist kavasse võtma.

Elina ütles ...

ja-jaa, vanad klassikud tekitavad alati blogis elevust...
retsept nr 2576 võib seda pilti muide kasutada.

Pille ütles ...

Aitäh :)

Anonüümne ütles ...

Mida tähendab 'hõõrutud kohupiim'?

Elina ütles ...

"vanasti" oli see väljend päris tihti retseptides käibel. see peaks olema läbi sõela hõõrutud kohupiim vms(siis kaob see suur teralisus ära). kui keegi mõnda paremat hõõrumismeetodit teab, võib sellest ka teada anda.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails