teisipäev, 9. detsember 2008

Meepiparkoogid


  • 1,5 dl mett
  • 2 dl fariinsuhkrut
  • 2 sl piparkoogimaitseainet
  • 250 g võid
  • 2 muna
  • 2 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 1 dl jahvatatud mandleid
  • 7,5 - 8 dl jahu

Kuumuta potis mesi, fariinsuhkur ja maitseained keemiseni. Tõsta tulelt ja lisa või. Lase jahtuda ja klopi ükshaaval hulka munad. Sega sooda, küpsetuspulber, jahvatatud mandlid ja jahu. Lisa ülejäänud massi hulka ja sega ühtlaseks. Keera taigen küpsetuspaberisse või kilesse ja hoia vähemalt üleöö külmkapis. Rulli õhukeseks, vormi piparkoogid ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 8 minutit.

PRINDI RETSEPT

3 kommentaari:

Kärt ütles ...

Kas on maitsevahe ka siirupiga tehtute ja meega tehtute vahel? Kummad sulle rohkem maitsevad?

Elina ütles ...

tainast maitstes oli mee maitse täitsa hästi tunda. nüüd kahte valmis piparkooki võrreldes (küpsetasin kahest erinevast tainast) siis vahe on, aga mitte oluline. vbl maitse poolest meeldivad isegi need rohkem, aga taina kontsistens/rullitavus oli sellel teisel blogis figureerinud piparkoogiretseptil nagu parem.

Katja ütles ...

selle retsepti proovin küll järgi - piparkoogi-isu juba peal, siirupit pole aga mett uputab :)

ps, sul kogemata silt soolased küpsetised ;)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails