neljapäev, 18. detsember 2008
Tsitruse-ricotta magusroog
Peale suuremat kogust piparkoogiglasuuri valmistamist olid minu külmkapis 6 munakollast, mis oli vaja ruttu millekski suupärasemaks töödelda. Tegin siis sellise ricotta-munakollase magustoidu. Apelsinisiirup on pärit minu vabas vormis valminud apelsinikoored suhkrusiirupis hoidiselt.
250 g ricottat
100 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
2-3 sl tuhksuhkrut
6 munakollast
poole sidruni riivitud koor
2 sl mõrkjamat apelsinisiirupit (või marmelaadi vms)
(peale 3 sl suhkrut)
Pane kõik ained kaussi ja mikserda saumiksirga ühtlaseks, et tükke ei jääks. Kalla väiksematesse vormidesse (minul oli 6 vormi) ja küpseta 150 kraadi juures umbes 20 - 25 min. Seejärel jahuta.
Peale võid kallata veel õrna kihi suhkrukaramelli. Selleks sulata 3 sl suhkrut potipõhjas ja nirista jahtunud magustoidule peale).
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar