Aga selline ta siis tuli:
- põhi:
- 75 g digestive küpsiseid
- 1,5 dl mandleid
- 2 sl tuhksuhkrut
- 4 sl sulatatud võid
- täidise jaoks:
- 2 munakollast
- 3 laimi (koor ja mahl)
- 400 g kondenspiima
- 1,5 sl riisijahu
- 250 g vaniljemaitselist kohupiiimapastat
- 4 tl zelatiini (väikse kuhjaga)
- apelsinimahla želatiini paisutamiseks
- rohelist toiduvärvi
Purusta mandlid köögikombainiga sõmeraks puruks. Lisa küpsised ja purusta ka need.
Lisa tuhksuhkur ja sulatatud või ning sega kõik segamini. Suru segu lahtikäiva vormi (mul on 20 cm diameetriga) põhjale ja pane külma.
Täidise jaoks riivi potti laimi koore roheline osa, pigista välja mahl, lisa munakollased, kondenspiim ja riisijahu. Sega kõik vispliga ühtlaseks. Pane pott tulele ja kuumuta pidevalt vispliga segades kuni segu pakseneb. Jahuta segu ruttu (pane pott ntx külma veega täidetud kaussi) toatemperatuurile. Paisuta ja sulata zelatiin apelsini mahlas, jahuta. Sega toasoe kohupiimapasta kondenspiima - munasegu hulka, lisa soovi korral pisut rohelist toiduvärvi. Nirista hulka sulatatud jahtunud želatiin. Sega kõik korralikult läbi ja kalla täidis põhjale ja lase külmkapis seista vähemalt 4 tundi.
PRINDI RETSEPT
2 kommentaari:
Väga kaunilt dekoreeritud tort - need haprad šokolaadililled helerohelisel tordil mõjuvad väga ahvaltevalt.
Peaaegu nagu key lime pie :)
Postita kommentaar