neljapäev, 25. detsember 2008

Piparkoogid tärklise, mee ja mandlitega

  • 150 g suhkrut
  • 65 ml vett
  • 150 g mett
  • 150 g võid
  • 4 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 muna
  • 1 dl jahvatatud mandleid
  • 2 dl tärklist
  • 3,5 dl jahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Pane suhkur potti ja kuumuta, kuni see muutub karamelliks. Kui tahad tumedamat ja mõrkjamat siirupit, kuumuta karamelli, kuni see kergelt suitsema hakkab. Päris tossama ära lase sel minna, muidu saad musta siirupi. Lisa ettevaatlikult keev vesi. Auru tõuseb rohkesti, nii et tegutse ülima ettevaatlikusega. Sega, kuni siirup on ühtlane ja võta pott tulelt. Lisa maitseained ja või. Jahuta.
Klopi hulka muna. Sega kuivained omavahel ja lisa siirupile. Sega tainas korralikult läbi ja pane kilekoti või küpsetuspaberisse pakitult külmkappi. Järgmisel päeval rulli tainas kergelt jahusel pinnal õhukeseks, vormi koogid ja küpseta 200 kraadi juures umbes 8 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails