laupäev, 27. detsember 2008

Rikkalik jõulukook

Veel üks pühadeteemaline postitus. Tegemist on ühe minu lemmikuga. Selle koogi tegin valmis juba novembri viimastel päevadel.
Ei niisutanud seekord brändiga seismise ajal, nagu eelmistel aastatel ja küpsetasin madalamal temperatuuril pikemat aega. Koogi sisse läks:

150 g kuivatatud aprikoose
200 g kuivatatud datleid
300 g rosinaid
150 g erivärvilisi ananassidropse
100 g sarapuupähkleid
100 g mandleid
2 dl brändit
4 muna
2 dl jahu
0,75 ml muscovada suhkrut
1,25 suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl ingverit
riivitud sidrunikoort
1 tl vaniljesuhkrut

Datlid ja aprikoosid lõika kääridega väiksemaks. Pähklid haki jämedalt. Jäta kuivatatud puuviljad ööseks brändi sisse seisma. Teisel päeval vahusta muna suhkruga, kuivained sega omavahel ja lisa puuviljasegule. Mina küpsetasin kahes 20 cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderadatud vormis 150 kraadi juures umbes 2,5 h.Vormid katsin pealt fooliumiga, millele tegin väikse augu sisse.
Valmis jahtunud koogi mässisin koos küpsetuspaberiga fooliumisse ja lasin seista paar nädalat.

5 kommentaari:

Meisterkokk ütles ...

See on põhimõtteliselt sama nagu itaallastel panforte. Olen isegi mõni kord teinud. Kas jääb ka selline tihke tükk kooki, et üks väike amps plahvatab suus pidulauaks?

Anonüümne ütles ...

Tere! Paluks infot selle kohta, kus kooki hoida tuleks. Kas külmikus?

Elina ütles ...

külmkapis võib seda hoida küll.

Anonüümne ütles ...

Mul just on mure, et ei mahu külmikusse. Kas toatemperatuuril kuidagi ei sobi? Kus olete ise hoidnud neid jõulukooke ja- keekse?

Elina ütles ...

ma ise hoidsin eelmistel aastatel sahvris(kus oli üsna jahe), et oleks ka eest ära. seekord vist panen ikka külmkappi. siin üks kasulik link, kuidas säilitada oma jõulukooki-
http://www.wikihow.com/Store-a-Christmas-Cake

vaata veel

Related Posts with Thumbnails