- Põhi:
- 1,5 dl nisujahu
- 1,5 dl riisijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 60 g võid
- 2 tl suhkrut
- 1 sl hapukort
- 1 muna
- Sidrunitäidis:
- 2 munakollast
- 1 dl suhkrut
- 2 sl maisijahu või maisitärklist
- 2 dl vett
- 25 g võid
- 1 suurem sidrun
- Kate:
- 2 munavalget
- 5 sl suhkrut
Põhja jaoks sega kuivained. Lisa tükeldatud või, mudi näppude vahel kõik puruks.
Lisa muna ja hapukoor ja sõtku valmis tainas. Pane külma.
Täidise jaoks sega kõik ained potis ja kuumuta vispliga pidevalt segades kuni täidis on paksenenud. Jahuta.
Rulli tainas õhukeseks ja vooderda võiga määritud 24 cm pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta põhja 200 kraadi juures umbes 15 min. Tõsta peale täidis ja vahustatud munavalge ja küpseta 140 kraadises ahjus veel 25 min.
PRINDI RETSEPT
3 kommentaari:
Imeilus kook! Katsetasin kord ühte Angeelika Kangi sidrunikoogi retsepti, kus täidisesse läks veel kas 400 või 600 ml vahukoort!!! Kuna ma pole suurem asi küpsetaja, siis tegin ikka nii nagu öeldud- tulemus oli päris kole:) Järgmine kord proovin seda siin järele teha!
Aitähh, imehea ja ilus kook! Tuli täpselt selline nagu pildil ja maitse on oioi kui hea :)
See kook on tõesti imehea ja sõltuvust tekitav, eriti see sidrunikreem. Mulle aga tundus põhi liiga pehme nii, et tegin veidi muudatusi ja lisasin retsepti oma blogisse: www.vanillipipar.blogspot.com. Tänan suurepärase retsepti eest! :)
Postita kommentaar