- Põhi:
- 1,5 dl jahu
- 1,5 dl täistera nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- pisut soola
- 3 sl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 80 g võid
- Kate:
- 3 dl mustikaid
- 3 dl astelpajumarju
- 1 dl suhkrut
- 50 g martsipani
- 200 g hapukoort
- 2 muna
- 1 sl tärklist
Taina jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ja mudi see sõrmedega ühtlaseks puruks. Seejärel lisa muna ja sõtku ruttu kokku tainas, vormi palliks ja pane vähemalt pooleks tunniks kilekoti sees külmkappi.
Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja vooderda pirukavormi põhi ja servad.
Peale puista hakitud või riivitud martsipan. Katte jaoks sega hapukoor, munad, tärklis ja suhkur omavahel. Kalla marjad pirukapõhjale ja kõige otsa hapukooresegu. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 175 kraadi juures umbes 45 minutit.
PRINDI RETSEPT
2 kommentaari:
Kuidas koogi maitse? Astepajuselt hapukas või hoopis mustikane?
pigem ikka astelpajune, aga seda oligi arvata. aga magus-hapu oli minu jaoks selles koogis üsna paigas.
omapärane oli see, et astelpajudel olid nii kõvad kestad, et alles süües läksid need katki.
Postita kommentaar