teisipäev, 3. veebruar 2009

Leivasupp

Üle tüki aja tegin leivasuppi. Ma olen viimastel kordadel leivasuppi sekka mingit mahla pannud. Kas õuna või apelsini. Ja seekord kasutasin suhkru asemel apelsinisiirupit, mis sai tehtud apelisinisukaadi säilitamiseks. Koored ehk sukaad on nüüd jõulukookides kõik ära kasutatud, siirupit on veel alles...

  • 250 g peenleiba
  • 250 ml apelsinimahla
  • 450 ml vett
  • 75 g rosinaid
  • 2 õuna
  • kaneeli
  • 4 sl apelsinisiirupit (või mett)

Lõika leib tükkideks ja pane koos mahla ja veega keema. Keeda umbes 5 minutit, lisa rosinad ja kuubikuteks lõigatud õunad, keeda kuni leib on ühtlaseks pudruks keenud. Aeg ajalt sega ka, et põhja ei kõrbeks. Lisa vedelamat mett või apelsinisiirupit. Maitsesta kaneeliga.

PRINDI RETSEPT

3 kommentaari:

Eva ütles ...

Armas pilt!

Kardemon ütles ...

mulle nii maitseb leivasupp... aga ma pole kordagi veel enda jaoks rahuldavat tulemust saanud... järgmisel nädalal võtan Su retseptiga ette.... kas pressisid apelsinimahla värskelt või kasutasid nö poe-oma (millist sel juhul soovitad)?

Elina ütles ...

mul oli poe mahl. Värskelt pressitud mahla ei raatsiks vist pudru sees keetma hakata, jooks niisama ära:-)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails