laupäev, 14. veebruar 2009

Kõrvitsarisoto

See retsept on nami-namist. Mulle lõpptulemus meeldis. Parmesani asemel kasutasin ühte teist külmkapis leidunud kõvemat juustu.
  • 50 g võid
  • 2 sibulat
  • 300 g risotoriisi
  • 500 g kõrvitsat
  • 1,5 dl kuiva valget veini
  • 1 l aedviljapuljongit
  • peotäis värsket peterselli
  • 100 g riivitud parmesani
  • soola
  • musta jahvatatud pipart

Kuumuta liitrises potis puljong ning hoia seda kergelt podisevana.
Sulata teises potis või ning kuumuta selles hakitud sibulat hästi tasasel tulel 5 minutit.
Lisa hakitud küüslauk ja prae veel nõrgal tulel 5 minutit.
Lisa riis, kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.
Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta segades veel minut aega.
Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. (Selleks kulub umbes 20 minutit või veidi rohkem).
Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan.
Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Frieda ütles ...

Mulle meeldib see risoto ka väga, üks kindlaid lemmikuid.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails