- 50 g võid
- 2 sibulat
- 300 g risotoriisi
- 500 g kõrvitsat
- 1,5 dl kuiva valget veini
- 1 l aedviljapuljongit
- peotäis värsket peterselli
- 100 g riivitud parmesani
- soola
- musta jahvatatud pipart
Kuumuta liitrises potis puljong ning hoia seda kergelt podisevana.
Sulata teises potis või ning kuumuta selles hakitud sibulat hästi tasasel tulel 5 minutit.
Lisa hakitud küüslauk ja prae veel nõrgal tulel 5 minutit.
Lisa riis, kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.
Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta segades veel minut aega.
Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. (Selleks kulub umbes 20 minutit või veidi rohkem).
Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan.
Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.
PRINDI RETSEPT
2 kommentaari:
Mulle meeldib see risoto ka väga, üks kindlaid lemmikuid.
Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
Postita kommentaar