teisipäev, 17. veebruar 2009

Kamapallikook


Vanast heast kass Arturi (kes kuuldavasti on mingi telekakangelane, keda ma oma lapsepõlvest paraku ei mäleta) koogist tegin oma muganduse. Iiriskomme polnud aega poodi otsima minna, niisiis keetsin olemasolevast kraamist midagi kokku.

  • 1 dl kohvikoort
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 50 g kamapalle (pool pakki)

Kalla suhkur paksupõhjalisse potti, lase karamellistuda, aga mitte tumepruuniks. Kalla peale kuum kohvikoor. Keeda vaiksel tulel, aeg ajalt segades umbes 20 min. Iirise paksust saad kontrollida, kui tilgutad pisut iirist mõnele külmale esemele ja lased pisut seista. Paras peaks oleme selline poolpehme, pisut näpu all vetruv. Kui segu on piisavalt paksenenud võta pott tulelt ja lisa või. Sega ühtlaseks ja lisa kamapallid. Sega kõik korralikult läbi ja kalla kamapallid hõbepaberile või toidukilele . Vormi üks piklik vorst ja keera hõbepaber sellele ümber. Tõsta kook külmkappi tahenema. Serveerimiseks lõika terava noaga koogist parajad kettad.

PRINDI RETSEPT

4 kommentaari:

Thredahlia ütles ...

Me oleme noorsoovahetusprojektide raames seda tihti teinud - iiriste, või ja kamapallidega. Ja alati on hästi peale läinud, isegi Türgis ja 35 soojakraadiga.

Kärt ütles ...

Elina, oled sa vast maiasmokk :)

Pille ütles ...

See kamapallide kasutamine maisipulkade asemel on väga hea mõte!! d

vahterliina ütles ...

ma mõtlesin ennast halliks, mida belgiasse minnes kaasa võtta (meil pole eriti palju asju, millega belglasi erutada), kuni nägin seda kooki siin. tegin ära, panin veel kuivatatud kirsse ka sekka ja belglased olid rabatud;) sh ka koogi nimest. ma olin pisut ummikus kama lahtiseletamisega, aga söömata kook ei jäänud, pigem sai liiga kiiresti osta.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails