reede, 20. veebruar 2009

Brokkoli - krevetipirukas

Üle tüki aja blogis ka midagi soolast, et rahvas ei arvaks, et me siin ainult kookidest toitume. Vahel teeme ikka pirukaid ka:). Seekord katsetasin minu jaoks täitsa uue pirukapõhjaga. Rullimine oli raskendatud, aga maitse tuli hea.

  • Põhi:
  • 60 g võid
  • 80 rasvatut kohupiima
  • 1 dl maisijahu
  • 1,5 dl riisijahu
  • 1 muna
  • soola
  • 0.5 tl küpsetuspulbrit

  • Täidis:
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl õli
  • 200 g brokkolit
  • 100 g kodujuustu
  • 60 g krevette
  • 1 suur muna
  • 1 dl piima
  • 0,75 dl kohvikoort
  • 1 sl austrikastet
  • soola
  • pipart
  • (kuivatatud) tilli

Taina jaoks võta külm või ja kohupiim ja mudi see jahusegus ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku kokku tainas. Pane see täidise valmimiseks külma. Täidise tarvis haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul, prae mõni minut, lisa küüslauk ja väiksemateks tükkideks lõigatud brokkoli. Lisa ka pisut vett ja lase brokkolil kaane all peaaegu pehkmeks küpseda.
Tainas rulli küpsetuspaberi või rullimisaluse peal pisut õhemaks ja tõsta siis võitatud pirukavormi. Väga õhukeseks ei õnnestu seda rullida, sest taigen on suht rabe. Suru taigen ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele. Sega piim, koor, austrikaste, ja muna omavahel, maitsesta. Toksi pirukapõhjale kahvliga väiksed augud ja küpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 min, seejärel alanda kuumust 180 kraadini, kalla peale täidis ja küpseta veel umbes 35 min, kuni muna ja piimasegu on läbi küpsenud.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

ütles ...

Pole kuidagi ammu sattund siia, aga nüüd jäin tükiks ajaks lugema, väga ilusad toidud!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails