reede, 12. juuni 2009

Ricotta- rabarberimuffinid


Rabarberist ka veel midagi. Tegin nimelt selliseid muffineid. Piimatooted ja rabarber peaksid koos käima nagu sukk ja saabas ning seda nad siin retseptis ka edukalt teevad. Pildi pealt paistavad mind hästi teeninud silikoonist muffinivormid. Üks väga hea investeering, minu meelest.

  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 125 g ricottat
  • 75 ml kefiiri
  • 55 g sulatud ja jahutatud võid
  • 3 dl (170 g) puhastatud ja tükeldatud rabarberit
  • 1,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl maisijahu

Vahusta munad ja suhkur. Sega ricotta, kefiir ja sulavõi. Kuivained sega omavahel. Kalla kõik ained kokku ja lusikaga alt üles tõstes sega tainas ühtlaseks.

Pane tainas paberiga vooderdatud või rasvainega määritud muffinivormidesse ja küpseta eelkuumutatud ahjus, 200 kraadi juures umbes 20 min. Sellest kogusest saab 12 tk.

PRINDI RETSEPT

3 kommentaari:

Liisi ütles ...

Silikoonist muffinivormid on tõesti super head! Ostsin endale ka mõni aeg tagasi ja olen kohe ülimalt rahul :)

Pille ütles ...

Elina, kust neid muffinivorme saab? Mulle endale meeldivad paberümbristes muffinipannis küpsetatud muffinid.
Aga hea sõber viis naise küpsetatud muffinid töö juurde, kus abivalmis koristaja need silikoonvormid ära viskas. Nüüd naine ei räägi juba tükk aega mehega :) Aitaks tal uued asemele leida (justnimelt üksikud vormid peavad olema).

Elina ütles ...

vaene naine...või õigemini vaene mees:D
minu vormid muidu pärinevad novaluxist. hind oli ka nendel soodne.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails