- 500 g värskeid pisikesi koorega kartuleid
- 100 g suitsukala (lesta)
- 75-100 g õuna
- 4 vutimuna
- 1 sibul
- 1-2 sl oliiviõli
- 1 sl kuiva valget veini
- 1 sl austrikastet
- 3 sl maitsestamata jogurtit
- 3 sl hapukoort
- soola
- musta pipart
- murulauku
- tilli
Kasuta selle salati jaoks võimalikult väikseid värskeid koorega kartuleid või pariisikartuleid. Pane pestud kartulid keema. Samal ajal viiluta sibul, viiluta või tükelda õun suupärasteks tükkideks, keeda vutimunad ja koori ära. Sega hapukoor ja jogurt ning lisa rohkelt hakitud maitserohelist, maitsesta vähese soola ja pipraga. Tükelda puhastatud suitsukala. Kurna pehmeks keenud kartulid (liiga suured kartulid lõika pooleks või neljaks). Kuumuta pannil õli, lisa sibulad, prae kergelt läbi, lisa vein, austrikaste ja kartulid. Maitsesta soolaga, sega ja minuti-paari pärast võta pann tulelt. Soola lisamisega ole ettevaatlik, sest ka suitsukala on piisavalt soolane.Tõsta taldrikule kartulid, sellele kala ja õunaviilud, peale kastet ning kõige otsa aseta pooleks lõigatud vutimunad. Kaunista tillioksaga. Sellest kogusest saab kaks korralikku portsu.
PRINDI RETSEPT
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar