laupäev, 27. juuni 2009

Rabarberikook hapukoorekattega

Jaaniõhtul sain umbes sellist kooki mustikatega. Siis nägin, et "Oma maitses" oli analoogset tehtud rabarberitega. Hapukoort panin pisut rohkem ja võid pisut vähem ja selline ta saigi.

  • põhi:
  • 200 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • 100 g võid
  • 4 sl suhkrut

  • täidis:
  • 300 g hapukoort
  • 1 muna
  • 5-6 sl suhkrut
  • 5 dl tükeldatud rabarbereid


Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja mikserda kõik ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sõtku kokku tainas. Hapukoor, muna ja suhkur klopi segamini. Määri 24 cm diameetriga piruka- või koogiorm võiga ja suru tainas ühtlase kihina vormi põhja ja äärtele. Laota peale kooritud ja tükeldatud rabarberid ja vala peale hapukooresegu. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas, 180 kraadi juures umbes 45 min. Lase enne sööma asumist koogil jahtuda.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails