neljapäev, 2. juuli 2009

Pelmeenivorm


Tegin elus esimest korda pelmeene. Plastmassist pelmeenivormiga läks see töö ludinal( ilmselt üks funktsionaalsemaid asju minu köögis, kui hinda, ruumikulu ja efektiivsust arvestada). Ja siis, mõni aeg hiljem võtsin mõned oma pelmeenivormiga tehtud pelmeenid ja panin nad omakorda vormi. Vormus üsna meeldiv söök.

  • 500 g pelmeene
  • 1 paprika
  • 1 sibul
  • 1 sl õli
  • 3 muna
  • 1 dl hapukoort
  • 2 dl piima
  • soola
  • pipart
  • 75 g riivitud juustu

Haki sibul ja tükelda paprika. Kuumuta pannil õli ja prae köögivilju mõned minutit. Tõsta pann tulelt. Määri ahjuvorm rasvainega ja tõsta sinna külmutatud pelmeenid. Klopi segamini piim, munad ja hapukoor, maitsesta soola ja pipraga. Laota pelmeenidele peale sibul ja paprika ning vala kõik üle muna-piima-koore seguga. Peale riivi juustu (võid selle ka poole küpsemise pealt lisada) ja küpseta vormi 200 kraadises ahjus umbes 40 min. Enne serveerimist lase pisut seista.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails