laupäev, 11. juuli 2009

Maasika-rabarberisorbett

Palaval päeval pole sorbetile magustoitude vallas paremat vastast. Lisaks näeb see maiusroog ka veel väga hea välja. Usinamad perenaised ajavad oma marjapüree enne külmutamist veel läbi sõela (et seemned välja saada), vähemusinad söövad niisama.
  • 2 dl vett
  • 1,5 dl suhkrut
  • 250 g rabarberit
  • 500 g maasikaid
  • 1 tl vaniljesuhkrut
Pane kooritud ja tükeldatud rabarberid suhkru ja veega keema. Keeda mõni minut ja seejärel jahuta. Lisa maasikad ja vaniljesuhkur ja töötle kõik saumiksriga püreeks. Lase sel külmikus korralikult maha jahtuda. Külmuta segu jäätisemasinaga (kalla jäätisemasinasse korraga pool kogusest). Kui masinat pole, siis tõsta püree sügavkülmikusse ja sega seda kahvliga iga tunni järel. Sega sorbetti vähemalt kolm korda.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails