laupäev, 6. juuni 2009

Nõgese-singi pitsa

Mulle meeldivad nõgese juures paljud asjad- sügavroheline värvus, omapärane maitse, kasulikkus, lai levik ja eelkõige see, et seda võib piiramatus koguses endale nii palju tasuta külmutamiseks või kuivatamiseks varuda, kui viitsimist on. Tõeline masuaja toiduaine. Seekord panin nõgest pitsa peale.
No loomulikult oli hea.

põhi:
1,5 dl piima
15 g pärmi
1 sl oliiviõli
3,5 dl jahu
soola

kate:
2,5 dl kokkusurutud nõgest
250 g sibulat
100 g suitsusinki
2 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 dl vett
4 sl vürtsikat tomatikastet
125 g juustu
musta pipart.

Murenda pärm käesoojas piimas, lisa sool, jahu ja õli. Sõtku kokku tainas, vormi palliks, puista üle jahuga ja lase kahekordseks kerkida. Pese ja haki nõgesed (kasuta kummikindaid).Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja prae klaasjaks, lisa küüslauk, nõgeselehed, tükeldatud sink, tomatipasta ja vesi. Hauta kuni vesi on aurustunud. Lisa pipart ja pisut soola, aga kuna sink ja juust on niigi soolased võib soola ka lisamata jätta.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või määri õliga. Venita ja vajuta õliste kätega tainas plaadi peale laiale. Põhi peaks jääma võimalikult õhuke. Laota peale täidis, riivi peale juust ja küpseta 220 kraadi juures umbes 15 min.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Wilfred ütles ...

Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

vaata veel

Related Posts with Thumbnails