laupäev, 6. juuni 2009

Nõgese-singi pitsa

Mulle meeldivad nõgese juures paljud asjad- sügavroheline värvus, omapärane maitse, kasulikkus, lai levik ja eelkõige see, et seda võib piiramatus koguses endale nii palju tasuta külmutamiseks või kuivatamiseks varuda, kui viitsimist on. Tõeline masuaja toiduaine. Seekord panin nõgest pitsa peale.
No loomulikult oli hea.

põhi:
1,5 dl piima
15 g pärmi
1 sl oliiviõli
3,5 dl jahu
soola

kate:
2,5 dl kokkusurutud nõgest
250 g sibulat
100 g suitsusinki
2 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 dl vett
4 sl vürtsikat tomatikastet
125 g juustu
musta pipart.

Murenda pärm käesoojas piimas, lisa sool, jahu ja õli. Sõtku kokku tainas, vormi palliks, puista üle jahuga ja lase kahekordseks kerkida. Pese ja haki nõgesed (kasuta kummikindaid).Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja prae klaasjaks, lisa küüslauk, nõgeselehed, tükeldatud sink, tomatipasta ja vesi. Hauta kuni vesi on aurustunud. Lisa pipart ja pisut soola, aga kuna sink ja juust on niigi soolased võib soola ka lisamata jätta.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või määri õliga. Venita ja vajuta õliste kätega tainas plaadi peale laiale. Põhi peaks jääma võimalikult õhuke. Laota peale täidis, riivi peale juust ja küpseta 220 kraadi juures umbes 15 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails