laupäev, 6. juuni 2009

Hernesupp nõgesega

Rotermanni turu avamisel pakutud Anni Arro hernesupp nõgese ja lambalihaga oli nii hea, et tekitas endalgi millegi sarnase järele tegemise soovi. Lambalihaga oli hetkel natuke kehvasti, niisiis läksid käiku vorst ja sink. Tõeline rammusupp minu meelest.
  • 250 g kuivatatud herneid
  • 100 g odrakruupe
  • 1 sibul
  • 1 suur porgand
  • pisut õli
  • 50 g sinki
  • 100 g täissuitsuvorsti
  • musta terapipart
  • soola
  • 1 loorberileht
  • 1,75 l vett või puljongit
  • 2,5 dl kokku pressitud värskeid nõgeselehti

Pane herned ja kruubid eelmisel päeval likku. Järgmisel päeval loputa ja kurna. Haki sibul, lõika porgand väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potipõhja pisut õli ja kalla sibul ning porgand potti. Prae mõni minut ja vala seejärel peale vesi või puljong. Lisa herned ja kruubid, maitseained ning keeda kuni herned on poolpehmed. Lisa tükeldatud sink ja vorst ja keeda veel mõnda aega. Enne valmimist lisa hakitud nõges ja keeda mõned minutid. Head isu!

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tegin mingi paar nädalat tagasi hernesuppi ja kuna kapis olid nõgesed, siis puistasin neid sinna sisse- teadmatagi, et Anni Arrol on mingi taoline retsept.... Hea oli, aga tegin ilma lihata.

Liisi

vaata veel

Related Posts with Thumbnails