reede, 19. juuni 2009

Porgandikook toorjuustukattega



Üks mõnusamaid, aga samas ka rammusemaid porgandikooke. Retsepti nägin ajakirja Delicious mingis vanas novembrinumbris, kus Jamie Oliver oli kõikvõimalikud koogiklassikud ette võtnud. Kui õigesti mäletan, siis vähendasin natuke või, suhkru ja muna kogust ning ei küpsetanud seda 24 cm koogivormis, vaid piklikus keeksivormis ja ülejäänud taina mahutasin muffinivormidesse (Mari, need ongi "need" muffinid). Ma veendusin ka järjekordselt, kui raske ja võimatu on mul ühte retsepti täpselt jälgida.
Ja katte tegi Jamie laimi, toorjuustu ja mascarponega.

  • 200 g magedat võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • 150 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g jahvatatud mandleid
  • 100 g hakitud kreekapähkleid
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • näpuotsaga jahvatatud muskaati
  • 1 tl kaneeli
  • 1 apelsini mahl ja koor
  • pisut soola
  • 300 g porgandit
katteks:
  • sidrunimahla
  • tuhksuhkrut
  • 100 g toorjuustu
  • 100 g paksu kohupiimapastat


Vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased. Sega kuivained omavahel, riivi porgandid. Pese apelsin harjaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl, vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 24 cm diameetriga koogivormi (või kahte väiksemasse keeskivormi). Küpseta 180 kraadi juures umbes 50 min või kuni kook on küpsenud (kontrolli keskele torgatud puust tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis kalla restile jahtuma.
Katteained sega omavahel, tuhksuhkrut lisa vastavalt soovile. Määri kreem jahtunud koogile.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails