Selline mõnus, parajalt niiske šokolaadikook sai. Tordi põhi oli tegelikult mingi kakaomuffinite retsept, rosinad oli vaid väike omapoolne lisandus.
- Šokolaadikreem:
- 1 dl kohvikoort
- 100 g piimašokolaadi (mul oli purustatud pähklitega Fazeri piimašokolaad)
- 1 sl kakaopulbrit
- 50 g võid
Pane koor, tükedatud šokolaad, kakao ja või potti, kuumuta kuni šokolaad on sulanud. Jahuta ja pane paariks tunniks külmkappi.
- Koogi jaoks:
- 1 dl rosinaid
- 2 sl rummi
- 2 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 3 dl nisujahu
- 1 dl täistera nisujahu
- 2 sl kakaod
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid
- 1,5 dl piima
- vahele määrimiseks - 6 sl hapukoort
Pane rosinad eelmisel päeval rummiga seisma. Vahusta munad suhkruga. Sega jahud, kakao, rosinad ja küpsetuspulber. Sulata ja jahuta või. Kalla kuivained munavahu hulka, sega. Lisa vähehaaval piim ja sulavõi. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud vormi. Mul oli 20 cm diameetriga lahtikäiv rõngasvorm. Küpseta 180 kraadi juures 45 min. Küpsust kontrolli keskelt puutikuga.
Jahtunud kook lõika kolmeks kihiks. Ühe kihi vahele pane šokolaadikreemi, teise kihi vahel hapukoort, peale jälle šokolaadikreemi. Lase koogil enne serveerimist mõni tund seista.
PRINDI RETSEPT
2 kommentaari:
tõeliselt isuäratav näeb välja!
Issand, kui hea see välja näeb... TAHAN KAAAAAA! :D
Postita kommentaar