neljapäev, 15. jaanuar 2009

Šokolaadikook rosinatega

Selle koogi jaoks tegin vahele ja peale mineva šokolaadikreemi juba eelmisel päeval valmis.
Selline mõnus, parajalt niiske šokolaadikook sai. Tordi põhi oli tegelikult mingi kakaomuffinite retsept, rosinad oli vaid väike omapoolne lisandus.

  • Šokolaadikreem:
  • 1 dl kohvikoort
  • 100 g piimašokolaadi (mul oli purustatud pähklitega Fazeri piimašokolaad)
  • 1 sl kakaopulbrit
  • 50 g võid

Pane koor, tükedatud šokolaad, kakao ja või potti, kuumuta kuni šokolaad on sulanud. Jahuta ja pane paariks tunniks külmkappi.

  • Koogi jaoks:
  • 1 dl rosinaid
  • 2 sl rummi
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 sl kakaod
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • 1,5 dl piima
  • vahele määrimiseks - 6 sl hapukoort

Pane rosinad eelmisel päeval rummiga seisma. Vahusta munad suhkruga. Sega jahud, kakao, rosinad ja küpsetuspulber. Sulata ja jahuta või. Kalla kuivained munavahu hulka, sega. Lisa vähehaaval piim ja sulavõi. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud vormi. Mul oli 20 cm diameetriga lahtikäiv rõngasvorm. Küpseta 180 kraadi juures 45 min. Küpsust kontrolli keskelt puutikuga.

Jahtunud kook lõika kolmeks kihiks. Ühe kihi vahele pane šokolaadikreemi, teise kihi vahel hapukoort, peale jälle šokolaadikreemi. Lase koogil enne serveerimist mõni tund seista.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

tõeliselt isuäratav näeb välja!

Lif ütles ...

Issand, kui hea see välja näeb... TAHAN KAAAAAA! :D

vaata veel

Related Posts with Thumbnails