esmaspäev, 12. jaanuar 2009

Sibula - läätsesupp

Oleks mul kodus piisavalt läätsi olnud, oleksin mungoad ära jätnud, aga kuna ei olnud, siis sai selline supp. Väga mõnus ja tummine supp, muuseas.

  • 2 sl õli
  • 500 g sibulaid
  • 2 tl suhkrut
  • musta pipart
  • 75 g suitsutatud põdravorsti
  • 3 sl tomatipastat
  • 1 dl rohelisi läätsi
  • 1 dl kooritud mungube
  • umbes 1 l vett
  • 2 tl Herbamare puljongipulbrit

Hauta sibulaid õlis umbes 15 min, lisa suhkur, värskelt jahvatatud must pipar, kuubikuteks lõigatud vorst, ja tomatipasta. Lisa törts vett ja kuumuta veel umbes minut. Tõsta kõrvale. Loputa läätsi ja ubasid hoolega, pane keema,lis puljongipulber. Keeda umbes 15 min, lisa sibulad, keeda veel umbes 10-15 min ja ongi valmis.

PRINDI RETSEPT

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Ja kuidas läätsed meeldisid?
Mul on sama kauss - hästi armas (vt nt seenerosolje retsepti). Ma teeks kõik pildid sellega, aga siis läheks vist liiale :)

Elina ütles ...

läätsed on mulle ikka meeldinud, olen neid vahelduva agarusega aeg ajalt ostnud. ja mis pole minu jaoks väheoluline- keevad rutem valmis, kui herned või oad. ning talvisesse aega sobivad samuti suurepäraselt.
sinu lehmakausiga olen ka piltide vahendusel kohtunud:-)

Kardemon ütles ...

kuidas vorst supis jäi? pehme või pigem kõva? kas vorst, mida kasutasid oli juba krimpsu kuivanud? (mul siin ka kuivamas suitsutatud põdraliha-vorstid)

Elina ütles ...

osaliselt selle pärast ma selle vorsti sinna paningi, et hakkas teine kapis juba ära kuivama:-) supi sees ta hiljem hamba all ei ragisenud igatahes. tegin hästi väiksed tükid.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails