neljapäev, 28. jaanuar 2010

Sidruni-kodujuustutort

Väga lihtne ja maistev tort, mida ei pea küpsetama. Retsepti leidsin Toidutegu blogist. Mina jätsin ainult pealmise tarretisekihi tegemata ning ka koguseid vähendasin umbes poole võrra, sest kasutasin väikest, 20 cm diameetriga koogivormi.
  • 250 g šokolaadiküpsiseid
  • 40 g sulatatud võid
  • 300 g kodujuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 1 sidrun
  • 75 ml suhkrut
  • 3 tl želatiini
  • 50 g apelsinimahla
  • kaunistuseks tumedat šokolaadi


Purusta küpsised ja lisa sulatatud või. Riivi hoolega pestud sidrunitelt koor ja pressi mahl välja. Sega kodujuust suhkru, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Lisa vahustatud koor ning nirista hulka apelsinimahlas paisutatud ja sulatatud želatiin. Pane küpsisepuru ja kodujuustusegu kihiti rõngasvormi(20 cm diameeter). Lase külmas tarretuda. Kaunista šokolaadiliblikate vms-ga.

PRINDI RETSEPT

4 kommentaari:

Sf ütles ...

Väga armas pilt!
Kook on aga tõesti hea, peaks ka jälle tegema :)

Kaare ütles ...

Kui ainult saaks läbi ekraani tükikese...

Heleen ütles ...

Tegin ka seda kooki kunagi. Sul tuli nii ilus, selles suhtes mul on palju õppida:D mina oma tarretamisega just edukas polnud. Kui kunagi veel teen jätan ka ehk tarretisekihi ära nagu sinagi.

Elina ütles ...

nojah, ma lihtsalt ei viitsinud seda tarretist peale tegema hakata. lisaks on terved sidrunilõigud tordi pinnal ebamugavad lõigata:)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails