esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Kõrvitsakarask

Minu kõrvitsateemalised ponnistused jätkuvad. Tänast järjekordset kõrvitsasuppi saatis lisaks veel selline karask. Kõrvits andis küpsetisele nii ilusat värvi kui ka mahlasust.
  • 150 g odrajahu
  • 150 g nisujahu
  • 1 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • 400 g 10% hapukoort
  • 250 g kõrvitsat
  • õli

Riivi kõrvits jämeda riiviga. Kalla potti pisut õli ja hauta kõrvits pehmeks, jahuta. Sega kuivained omavahel. Lisa kõrvitsale hapukoor ja muna ning klopi ühtlaseks. Lisa kuivained ning sega tainas kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja see ühtlaselt laiali. Küpseta 180 kraadises ahjus, keskosas umbes 40 minutit. Soojalt on see karask muidugi kõige parem!


PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails