laupäev, 9. jaanuar 2010

Karjala pirukad

See on nami-nami kooskokkamises osalenud retsept. Ühtlasi oli ka retsept nami-namist:)
Mina kasutasin pudruks tavalist pikateralist riisi. Ja meie ei söönud neid mitte munavõiga, vaid minu lemmikversioon oli hoopis juustuga (ja juustu sulatasin veel mikros soojaks, soojadel pirukatel pole seda teha vaja).

  • 5 dl vett
  • 3 dl riisi
  • 1 l piima
  • 1tl suhkrut
  • 1,5 tl soola
  • 2 dl vett
  • 2,5 dl rukkijahu
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl soola

Sega riis keevasse vette ja keeda u 10 minutit. Lisa piim ja lase pudrul veel umbes 30 minutit vaikselt keeda. Aeg ajalt sega. Valmis puder maitsesta soola ja suhkruga.

Sega kausis vesi, jahud ja sool ühtlaseks tainaks. Vormi tainas rulliks ja lõika 25 tükiks. Vormi seibid korrapärasteks ringideks. Kata tükid kilega, et vältida nende kuivamist. Rulli kergelt rukkijahuga üle puistatdu laual pätsidest õhukesed ümmargused pirukapõhjad. Lao valmis põhjad lauale hunnikusse, vahele riputa jahu. Kata kilega.
Täida pirukad riisipudruga ja kroogi ääred üles. Et servad paremini kokkku hakkaks, võid ääri pisut veega pintseldada. Küpseta pirukaid 250°C juures umbes 15 minutit. Küpsed pirukad kasta korraks või ja piima segusse ning pane küpsetuspaberi ja rätiku alla seisma.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails