reede, 22. jaanuar 2010

Kirsstomatipirukas


  • Põhi:
  • 100 g võid
  • 100 g jahu
  • 100 g speltahelbeid
  • soola
  • 2 sl külma vett
  • 200 g kirsstomateid
  • 125 g hapukoort
  • 125 g kohupiima
  • 100 g riivitud gouda juustu
  • kuivatatud basiilikut
  • musta pipart
  • 2 muna

Haki põhja koostisained ühtlaseks ja sõtku kokku tainas. Rulli see kergelt jahusel laual õhukeseks. Vooderda 24 cm pirukavorm tainaga, ääred toesta hõbepaberiga ja toksi põhjale kahvliga augud. Pane pirukapõhi kuni 30 min külma. Samal ajal sega munad, kohupiim, hapukoor ja riivitud juust. Lisa pipar ja basiilik. Põhja eelküpseta 200 kraadi juures 10 min, seejärel kalla peale sisu, laota peale kirsstomatid ja küpseta pirukat veel umbes 30 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails