kolmapäev, 6. jaanuar 2010

Kõrvitsa-kartlulivorm ubadega


  • 150 g kuivatatatud valgeid ube
  • 3 sibulat
  • 200 g pekisemat sinki, grill-liha, seapraadi vms
  • 1 dl valget kuiva veini
  • 1 suurem tomat
  • 500 g kõrvitsat
  • 400 g kartuleid
  • 1 dl vürtsikat tomatikastet
  • 2 dl vett
  • soola
  • pipart

Pane oad eelmisel päeval rohke veega likku. Järgmisel päeval kurna ja kalla peale uus vesi ning keeda oad pehmeks. Haki sibulad, prae pannil natuke liha pekisemat osa, lisa viilutatud sibulad, hauta pisut, lisa vein, tomatikuubikud ja ülejäänud tükeldatud liha. Kuumuta, kuni vein on suuremalt jaolt aurustunud. Maistesta soola ja pipraga, lisa oad. Viiluta kartulid, lõika kõrvits kuubikuteks. Laota vormi põhja sibulasegu, peale kartulid-kõrvitsad, veelkord sibulad lihaga ja peale kartulid-kõrvitsad. Kalla üle soolaga maitsestatud vee ja tomatikastme seguga ning lase kaanetatud vormis vähemalt 45 minutit küpseda. Mina küpsetasin puuahjus, nii et täpset temperatuuri ei oska öelda:)

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails