reede, 16. jaanuar 2009

Püreesupp suitsukanaga

Selle supi üheks maitseandjaks on mingi läti või vene päritolu korea porgandimaitseaine. Varem sai seda ainult turu pealt, aga nüüd on see ka poodides siin seal silma hakanud. Üksvahe vihtusin sellest kogu aeg sooja porgandisalatit teha, nüüd panin seda hoopis supi sisse.

  • 1 sl õli
  • 3 porgandit
  • 3 sibulat
  • 2 tl korea porgandimaitseainet
  • 2 küüslauguküünt
  • 100 g suitsukana kintsuliha
  • 3 dl puljongit
  • 2 dl piima

Haki sibulad, tükelda porgandid. Kuumuta potipõhjas õli, lisa sibulad, porgandid ja maitseaine.
Prae mõned minutid. Siis lisa hakitud küüslauk, prae veel pisut. Kalla hulka kanaliha tükid ja aedviljapuljong. Kata pott kaanega ja hauta kuni porgand on pehme, lisa piim, lase supil keema tõusta ja võta pott tulelt. Püreeste saumiksriga.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Elina, mis seal korea porgandimaitseaines on? Tšilli? Ise osta ei tahaks, aga supp tundub kena..

Elina ütles ...

pakendilt loen välja, et seal on sool, küüslauk, punane paprika, punane tšilli, karri ja muud maitseained.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails