neljapäev, 1. jaanuar 2009

Kausikook karamellikreemi ja pohlamoosiga

  • Põhi:
  • 4 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl fariinsuhkrut
  • 2 sl jahu
  • 2 sl kakaopulbrit

  • Karamellikreem:
  • 4 sl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • 2 dl piima
  • 2 sl jahu

  • 400 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
  • 2 dl 35 % koort

  • Vahele:
  • 1-2 banaani
  • 1 väike purk konservaprikoose- 250 g
  • 2 dl pohlamoosi
  • peale riivitud tumedat šokolaadi

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu sisse jahu ja kako, sega ettevaatlikult segamini, tõsta tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud rõngasvormi (24 cm) ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 min. Jahuta ja lõika või rebi põhi tükkideks.

Kreemi jaoks klopi munad lahti lisa jahu ja klopi, kuni segu on ühtlane. Kuumuta poti põhjas suhkur karamelliks, lisa kohvikoor ja piim ja sega kuni karamell on lahustunud. Nirista kuum piimasegu munade hulka, sega pidevalt. Seejärel kalla kogu kraam potti tagasi, alanda kuumust ja kuumuta kuni segu pakseneb, aga ära lase keema tõusta. Jahuta ruttu ntx külmaveevannis. Tõsta kreem külmikusse.
Vahusta koor, lisa kohupiim ja jahtunud karamellikreem. Sega ühtaseks.
Tõsta kaussi kiht kreemi, sellele biskviiditükid, sellele omakorda moosi, banaanitükid ja tükeldatud konservaprikoosid, lao nii umbes 3 sellist kihti. Pealmiseks kihiks jääb kreem. Peale riiivi šokolaadi.
Võid serveerida seda ka väikestes magustoidukaussides või pokaalides.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mmm, tundub päris põnev, kas sa ise leiutasid selle retsepti, kuidas maitses?

Elina ütles ...

üsna mõnus kook sai, teeks teine kordki. ainult karamelli maitset oleks tahtnud rohkem tunda. oleks pidanud šokolaadi asemel ntx koorekaramellikastet peale niristama.
otseselt seda kuskilt maha ei kirjutanud, aga oma leiutiseks on seda ka raske pidada.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails