laupäev, 3. jaanuar 2009

Kartuli - kõrvitsa vormiroog

  • 350 g kalkuni hakkliha
  • 2 sl õli
  • 3 sibulat
  • 2 porgandit
  • 400 g kõrvitsat
  • 400 g kartulit
  • 3 sl ketšupit
  • 2 dl piima
  • 1 dl 10% koort
  • soola
  • Santa Maria Chicken & Stake maisteainet
  • 8 kuivatatud tomatit
  • peale kuivatatud ürte (Provence’i ürdisegu)

Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha, hakitud sibulad ja porgandiviilud. Maitsesta soola ja Santa Maria Chicken & Stake maitseainega. Mõne aja pärast lisa ketšup, hakitud kuivatatud tomatid ja vajadusel pisut vett. Hauta, kuni porgandid on poolvalmis.
Viiluta kartul õhukesteks viiludeks ja lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Aseta ahjupoti põhja kartulid-kõrvitsad, sellele hakklihasegu, siis veelkord kartulid-kõrvitsad, hakklihasegu ja pealmiseks kihiks jäägu kartulid-kõrvitsad. Puista peale ürte, vala peale soolaga maitsestatud koore ja piima segu, kata kaanega ning küpseta, kuni kartulid on pehmed ja vedelik aurustunud. Minu küpsetasin puuahjus umbes tund aega.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aitäh retsepti eest, väga hea toit oli, maitses kõigile. :)
Dee

vaata veel

Related Posts with Thumbnails