laupäev, 29. mai 2010

Šokolaaditort


Ühele soliidses eas sünnipäevalapsele valmis selline tort.
  • Põhi:
  • 4 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 6 dl nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 400 g hapukoort
  • 5 sl kakaopulbrit
  • 1 apelsini riivitud koor
  • Vahele:
  • 300g vaniljemaitselist kohupiimatoru
  • 700 g hapukoort
  • 3 sl kohvilikööri
  • 1-2 sl suhkrut
  • Šokolaadikate:
  • 200 g tumedat šokolaadi (70%)
  • 200 ml 35% koort
  • 25 g võid
  • Kreem:
  • 70 g tuhksuhkrut
  • 35 g võid
  • 3 tl merevaiku
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • kaunistuseks riivitud tumedat šokolaadi

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor ja vaniljesuhkur ning sega ühtlaseks. Jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber sega omavahel ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi (24 cm diameeter). Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Jahuta ja lõika põhi 3 kihiks ja aseta alumine kiht vormi tagasi.

Täidise jaoks sega hapukoor, liköör ja kohupiim sega omavahel. Jaota hapukooresegu kihti vahele ja määri ka peael pisut segu. Lase koogil üleöö seista.

Šokolaadikreemi jaoks sulata potis või, lisa vahukoor ja tükeldatud šokolaad. Lase segul jahtuda (aga mitte päris ära hanguda) ja vahusta siis miksriga pisut kohevamaks, määri koogi peale ja külgedele.

Võikreemi jaoks, vahusta omavahel sõeltud tuhksuhkur, pehme või, merevaik ja vaniljesuhur. Pritsi läbbi kilekoti koogile sobiv muster. Puista peale riivitud šokolaadi.

Sellest kogusest tuleb umbes 2 kg tort.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails