Biskviitpõhjaga tort, mille vahel oli maasikamaitseline kohupiima-vahukoore-hapukoorekreem, peal martsipan ja külgedel vahukoore-kohupiimakreem. Kaalus see umbes 2,25 kg.
martsipani heledus oleneb ilmselt sellest, palju seal suhkrut on. siin on 150 g mandleid ja 300 g suhkrut. panen just heledama tooni saamiseks rohkem suhkrut. ja mulle meeldib vedelikuna kasutada sidrunimahla, see tasakaalstab natuke seda magusust. küpetamise jaoks eelistan martspanis ikka 1:1 vahekorda. ka indiapähklitega valminud "martsipan" oli võrdlemisi hele.
Väga ilusad tordid tõesti. Silm puhkab :) Mind huvitaks hoopis see külgedel olev vahukoore-kohupiimakreem. Tundub olevat selline mõnus vormi hoidev kreem. Minu omad kipuvad ära vajuma. Pole vist õiget retsepti leidnud...
5 kommentaari:
Kust sellist ilusat valget martsipani leida võib? Ja millega pilt värvitud on?
Aga muidu on väga ilusa tordid. :)
martsipani heledus oleneb ilmselt sellest, palju seal suhkrut on. siin on 150 g mandleid ja 300 g suhkrut. panen just heledama tooni saamiseks rohkem suhkrut. ja mulle meeldib vedelikuna kasutada sidrunimahla, see tasakaalstab natuke seda magusust. küpetamise jaoks eelistan martspanis ikka 1:1 vahekorda.
ka indiapähklitega valminud "martsipan" oli võrdlemisi hele.
Väga ilusad tordid tõesti. Silm puhkab :) Mind huvitaks hoopis see külgedel olev vahukoore-kohupiimakreem. Tundub olevat selline mõnus vormi hoidev kreem. Minu omad kipuvad ära vajuma. Pole vist õiget retsepti leidnud...
kreem külgedel on väga lihtne- 200 ml vahukoort, 200 g pakikohupiima(või mõnda muud paksu kohupiima) ja maitse järgi suhkrut.
See on lausa kunst:)
Postita kommentaar