neljapäev, 10. juuni 2010

Kaneeline õunajäätis

Sai tehtud sellist kaneelimaitselist jäätist.
  • 3 keskmist õuna
  • 2 dl vahukoort
  • 1,5 dl piima
  • 3 munakollast
  • 2,5 sl suhkrut
  • jahvatatud kaneeli
Koori ja tükelda õunad ja pane törtsu veega potti keema. Hauta õunad pehmeks ja püreeri. Lisa piim, vahukoor ja suhkur, lase segul keema tõusta. Lisa lahtiklopitud munakollased ja kuumuta segu tasasemal tulel pidevalt segades mõned minutid, kuni see pisut pakseneb. Lisa jahvatatud kaneeli. Jahuta pott külmaveevannis. Pane külmkappi mõneks tunniks ja seejärel valmista jäätisemasinaga jäätis.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui palju sellest kogusest jäätist saab? Ja kas saaks teha ka ilma masinata vahepeal segades?

Elina ütles ...

umbes 600 g, ehk siis vast 900 ml, oleneb kui hoolsalt segada.
ja seda saab ka ilma jäätisemasinata teha. tuleb lihtalt 10-15 minutiliste vahedega segu sügavkülmas hoolega segamas käia. rasvasemad ja magusamad sorti jäätised on muidu käsitsisegamiseks paremad, neisse ei teki nii kergelt suuri jääkristalle.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails