reede, 21. mai 2010

Rabarberi-maasikakook



Värsked rabarberid ja eelmise aasta maasikad said kokku selles koogis. Oleks meie rabarberipuhmas tootlikum, teeksin ilmselt rohkem rabarberikooke, aga eks peab veel natuke ootama. Igatahes seekordne küpsetis tuli selline:
  • Põhi:
  • 100 g võid
  • 75 g suhkrut
  • 1 muna
  • 2 sl piima
  • 2 dl jahu
  • 1 dl neljaviljahelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • Vahele:
  • 200 g rabarberit
  • 200 g maasikaid
  • 50 g suhkrut
  • 2 sl tärklist

  • Peale:
  • 200 g pakikohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 75 g suhkrut
  • 2 muna

Põhja jaoks klopi pehme või, suhkur, piim ja muna ühtlaseks. Lisa kuivained ja sega tainas kergelt läbi.
Täidise jaoks tükelda maasikad ja rabarberid ja sega suhkru ja tärklisega.
Kohupiim, munad, suhkur ja hapukoor sega ühtlaseks.

Pane ahi sooja. Võta 24 cm diameetriga lahtikäiv vorm ja määri võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Määri tainas põhjale, tõsta peale rabarberid-maasikafd ja vala ettevaatlikult üle kohupiimaseguga. Küpseta 180 kraadises ahjus keskosas umbes 1 h. Enne serveerimist jahuta.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails