- põhi:
- 3 muna
- 2 dl suhkrut
- 3 dl kamajahu
- 1 dl nisujahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 150 g hapukoort
- 1 dl õli
- toormoos:
- 100 g mustikaid
- 1 sl suhkrut
Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja omavahel segatud kuivained. Viimasena lisa õli ja sega kõik ühtlaseks. Kalla tainas 24 cm diameetriga võiga määritud vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, jahuta. Lõika seejärel põhi kaheks kettaks. Määri alumisele kettale mustika toormoosi. Aseta koogi põhi tagasi rõngasvormi.
Tiiviku jaoks võtsin suht vabas vormis:
- 1 osa suhkrut (umbes 25 g)
- 1 osa võid
- 1 vutimuna
- umbes 2 osa jahu
- pisut hapukoort
- pisut kakaopulbrit
- noaotsaga küpsetuspulbrit
Segasin kõik ühtlaseks, üsna paksuks, aga pritsitavaks tainaks. Panin selle tugevasse kilekotti ja "joonistasin" tainast küpsetuspaberile kilekoti abil tiivikukujulise kujundi. Küpsetasin seda 200 kraadi juures umbes 10 min. Jahutasin ja kaunistasin sulatatud šokolaadiga.
- Kohupiimavaht:
- 2 dl vahukoort
- 2 sl suhkrut
- 400 g kohupiimapastat
- 3 tl želatiini
- 50 ml piima
- Kaunistuseks:
- tumedat šokolaadi
- neljaviljakrõbuskeid
Želatiin paisuta piimas. Sulata ja jahuta. Toasoe kohupiimapasta sega suhkruga vahustatud vahukoorega, nirista hulka želatiin ja sega läbi. Kalla osa kohupiimavahust koogi vahele, osa määri peale. Lase tarretuda 3-4 tundi. Seejärel lõika külgedelt kaks nurka ära, et tekiks enam-vähem seenekujuline kook. Külgedele määri kreemi, mis allesjäänud tükkidele peale jäi. Kaunista vundament krõbuskitega. Katus kaunista šokolaadiga, joonista peale aknad. Peale aseta kaunistatud tiivik.
1 kommentaar:
Väga vahva! Mullu panustasid kamapallikeste-iirisekoogiga ning rukkibiskviidise astelpajutordiga :)
Postita kommentaar