Kui vastlapäev läbi, liug lastud, hernesupp söödud ja poe vastlakuklid on ära proovitud ( ja mitte just kõige eredamat mälestust jätnud), siis on just see õige aeg enda kuklitegu käsile võtta.
Tahtsin seekord mõne põneva täidisega need vahukooresaiad huvitavamaks muuta. Ja kokku tuli selline asi...
- ploomitäidis:
- 1 dl rummi
- 100 g kuivatatud ploome
- 75 g värsket apelsinimahla
- pärmitainas:
- 3 dl piima
- 25 g pärmi
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 50 g pehmet võid
- 9 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 1 tl kardemoni
- 3 dl 35 % koort
- 1 sl suhkrut
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja jahvatatud kardemon. Sõtku hulka jahu, muna ja pehme või. Sõtku või sega miksri tainaotsikuga kuni tainas oli elastne ja veniv. Raputa peale jahu, vormi pall ja jäta tainas rätiku alla sooja kohta kerkima. Kui tainas on umbes kahekordseks kerkinud, jaga see kaheksaks tükiks, vormi neist jahuste kätega pallid ja aseta ahjuplaadile. Lase veel 15-20 minutit kerkida. Küpseta saiu 200 kraadi juures 13-15 min.
Ploomid ja rumm pane potti. Keeda, kuni vedelik on kadunud. Lisa siis värskelt pressitud apelsinimahl ja töötle saumiksriga ühtlaseks püreeks.
Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks.
Lõika kuklitelt "kaas" pealt ära. Uurista pisut sisu välja, aseta kukli põhja ploomimoosi, tõsta peale vahukoort ja aseta peale kukli kaas. Sõelu peale tuhksuhkrut.
PRINDI RETSEPT
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar