teisipäev, 9. veebruar 2010

Porgandi-juustu keerusaiad

Nendes saiakestes annab juust maitset, värvi ja mahlasust aga porgand. Minu meelest väga mõnusad hommikul kohvi või tee kõrvale hammustada.

Tainas:
  • 25 g presspärmi
  • 2,5 dl kohvikoort
  • 1 muna
  • 2 dl rukkijahu
  • 5 dl nisujahu
  • soola
  • köömneid
Täidis:
  • 125 g juustu
  • 3 keedetud porgandit
  • 1 sl hapukoort
  • soola
  • jahvatatud muskaatpähklit

Lahusta pärm käesoojas kohvikoores. Lisa soola, muskaatpähklit ja sõtku hulka jahu. Lisa ka muna, köömned ning jätka sõtkumist. Vormi tainast õlise käega pall ja lase sel soojas kohas, rätiku all kahekordseks kerkida. Täidise jaoks riivi keedetud porgandid ja juust, lisa hapukoor, maitsesta soolaga.
Rulli tainas kergelt jahusel pinnal ristküliku kujuliselt laiali, määri peale porgandisegu, keera tainas rulli ja lõika sakilise noaga rullist paari sentimeetri paksused seibid. Aseta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all, soojemas kohas umbes 15 min kerkida. Määri kerkinud saiad pealt lahti klopitud munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Sellest kogusest saab kaks plaaditäit kukleid.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails