kolmapäev, 8. oktoober 2008

Pahupidi õunakook


Nami-nami agarad kokkajad on jõudnud järjega Tarte Tatinini. Selle koogi jaoks kulub ära mõni hea malmpann, millel on äravõetav sang. On ka spetsiaalseid tarte tatini vorme, ka neid võib muidugi kasutada. Mina tegin seda kooki siis järgmiselt...

Taina jaoks läks vaja:
2,5 dl jahu
100 g pehmet võid
3 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
soola
1 väike muna

8 hapukat õuna (näiteks antonovkat)
75 g võid
75 g suhkrut

Taina jaoks sega küpsetuspulber, suhkur, soola ja jahu omavahel kokku. Sega juurde pehme või . Lisa muna ja sõtku ühtlane tainas. Aseta vähemalt 30 min külma.

Õunad koori ja lõika iga õun umbes 6-8 tükiks. Aseta või ja suhkur pannile ja lase keema tõusta, lisa õunad, kuumuta tasasel tulel 10 -15 min, et suhkur karamellistuks. Kui ei soovi saada õunaputru (nagu minul kogemata juhtus) ei soovita segada.
Kata pann lahtirullitud taignaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min. Lase pisut jahtuda, aseta pannile tagurpidi taldrik ja keera kook kiire liigutusega ümber.
Serveeri jäätise, vahukoore või külma piimaga.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Kahju, et õunad veidi pudruks läksid, aga pilt (eriti see ülemine) on küll väga kena!
Aitäh kaasalöömise-kooskokkamise eest!!

Eva P. ütles ...

Ülemine foto on tõepoolest hästi õnnestunud - kook tundub sellel väga isuäratav.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails