laupäev, 25. oktoober 2008

Õuna - kaneeli saiakesed

350 ml piima
30 g pärmi
3 sl suhkrut
3 sl õli
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
8 dl nisujahu

50 g võid
4 tl kaneeli
4 sl suhkrut
(1 dl rosinaid)
3 hapukat õuna
pärlsuhkrut kaunistuseks

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja maitseained. Kalla hulka jahu ja õli ning sõtku või mikserda tainakonksudega valmis elastne tainas. Vormi palliks, puista peale jahu ja lase tainal soojemas, tuuletõmbuseta kohas kahekordseks kerkida.

Õunad tükelda väikesteks kuubikuteks. Sulata või, lisa kaneel ja suhkur ja sega segamini. Rulli tainas ristküliku kujuliselt laiali. Määri peale võisegu, puista peale rosinaid ja tükeldatud õunu ning rulli kokku. Lõika rullist suure sakilise noaga parajad tükid ja tõsta ahjuplaadile. Lase rätiku all kerkida umbes 15-20 minutit. Seejärel küpseta 180 kraadi juures umbes 12 min.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

näeb välja väga isuäratav, kindlasti proovin ise valmistada

vaata veel

Related Posts with Thumbnails