neljapäev, 9. oktoober 2008

Beseekattega õunakook

Põhi:
2 munakollast
1dl suhkrut
2,5 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
50 g võid
1 dl piima
kaneeli
5 keskmist hapukat õuna (antonovkat)

Koori, puhasta südamikest ja viiluta õunad. Vahusta munakollased ja suhkur ning vaniljesuhkur. Lisa vahustamise lõpul pool piimakogusest ja vahusta veel pisut. Sulata ja jahuta või. Lisa omavahel segatud kuivained, seejärel sulatatud või ja ülejäänud piim. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga võiga määritud vormi. Laota peale õunaviilud. Õuntele raputa pisut kaneeli. Küpseta 175 c juures 30 min.

beseekate:
2 munavalget
0,75 dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
Vahusta munavalge pehmeks vahuks ja hakka siis vähehaaval suhkrut lisama. Vahusta kuni munavalge on elastne ja moodustab teravad tipud. Tõsta vaht eelküpsetatud koogile. Küpseta veel umbes 10 min kuni munavalge on helekollane.

1 kommentaar:

Anniki ütles ...

Väga maitsev kook, eriti soojalt!!:)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails