35o ml kookoshelbeid
300 ml jahu
200 ml suhkrut
0,5 tl soola
350 ml neljaviljahelbeid
150 g külma võid
1 munakollane
250 ml kirsimoosi
Jaota kookoshelbed pooleks, laota üks osa ahjuplaadile ja rösti 180 kraadi juures umbes 5-6 min. Jahuta. Suures kausis sega jahu, neljaviljahelbed, külm või, sool ja röstitud kookoshelbed. Mulju sõrmedega kõik ühtlaseks seguks, lisa munakollane. 175 ml tainast tõsta kõrvale, ülejäänud kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru sõrmedega pisut kokku. Määri peale moos, pudista peale ülejäänud tainas ja röstimata kookoshelbed. Küpseta 175 kraadi juures umbes 20 min. Lase täielikult jahtuda (restil) ja lõika tükkideks. Säilivad õhukindlas nõus 3 päeva.
2 kommentaari:
Kirsimoos on n-ö naturaalsel kujul suhteliselt vedel - kas siia oleks tarvis seda paksendatud varianti?
ei, minu kodus tehtud kirsimoos oligi suht vedel. kui õieti mäletan, oli see veel rabarberitega tehtud, see vist muutis seda natuke paksemaks...
Postita kommentaar